Непознат софтуер

 

Няколко идеи по тази тема... 

    I. Онлайн редактиране на снимки и изображения:

        - Sumo Paint - https://www.sumopaint.com

             Sumo.fm е безплатуен онлайн Flash-базиран редактор на изображения, създаден през 2007 г., който е разработен от Сумо ООД, бивш Snap Group LLC. Тя е много подобна на Photoshop с това, че разполага с много от същите инструменти.

        - BeFunky - https://www.befunky.com/

        - PsykOPaint  - https://www.psykopaint.com/

            Psykopaint е уеб приложение, изцяло флаш-базирано. Можете да го използвате за създаване на изкуство от нулата, но истинската му мисия е да ви помогне да конвертирате снимки в картини. Psykopaint е много повече от практически опит: вземете мека четка и боя и с всичко това трансформирайте малко по малко снимката си... Почти като книжка за оцветяване. ;)

    II. Софтуер за предпечатна подготовка:

        - Scribus - https://www.scribus.net

            Scribus е програма с отворен код, която носи професионално оформление на страницата за Linux / UNIX, Mac OS X, OS / 2 Warp 4/eComStation и Windows настолни компютри с комбинация от предпечат на готова продукция и нови подходи към дизайна на страницата.

Под модерен и лесен за употреба интерфейс, Scribus поддържа професионални възможности зо издателска дейност, като цветоотделки, CMYK, поддържа Spot Color, ICC управление на цветовете, както и гъвкаво създаване на PDF.

    III. OCR софтуер

        https://www.onlineocr.net/ -

 

        https://www.newocr.com/ - Free Online OCR Convert JPEG, PNG, GIF, BMP, TIFF, PDF, DjVu to Text